Selecteer een pagina

Op LinkedIn komt zeker eens per maand jurisprudentie over de uitleg van overeenkomsten voorbij. Voor advocaten in de civiele (proces)praktijk super interessant. Ook voor mij. Ik studeerde lang geleden zelfs af op dit onderwerp. Maar als bestuurder van een onderneming wil je ondernemen. Je wilt helemaal niet procederen over de uitleg van je overeenkomst en mooie jurisprudentie maken. Hoe voorkom je dat?

De verplichtingen die partijen jegens elkaar op zich nemen, moeten duidelijk zijn. Problemen ontstaan meestal wanneer achteraf blijkt dat partijen beide iets anders bedoelden met de bewoordingen van het contract. Om dat te voorkomen, moet je in het voortraject dus goed naar elkaar luisteren. Nagaan of de ander hetzelfde voor ogen heeft. Stel vragen en gebruik de verkregen informatie om het contract duidelijk te maken. Zo achterhaal je wat de ander werkelijk wil en voorkom je problemen achteraf. 

Denk je toch een advocaat nodig te hebben maar wil je niet dat dit leidt tot een dik, onnodig uitgebreid contract? Zoek er dan een die jou adviseert over de belangrijke vragen die jij moet stellen. Of wordt het onverhoopt procederen? Bel of mail mij, ik help je graag! 

rieneke@reijnenlitigation.com